Темата за климата е отново на дневен ред

В германския град Бон днес започват десетдневни преговори за климата, които се провеждат шест месеца преди следващата Световна конференция за климата в Дубай, предаде ДПА.

Наблюдателите смятат, че преговорите ще бъдат особено трудни, тъй като не се очаква Обединените арабски емирства (ОАЕ), като домакин на предстоящата Световна конференция за климата, да предприемат стъпки за прекратяване на производството на енергия от нефт и газ.

На Световната конференция за климата, известна като COP28, от 30 ноември до 12 декември се очаква световната общност да направи равносметка на досегашните си усилия в областта на изменението на климата и да ги съпостави с целите, договорени на Парижката конференция за климата през 2015 г.

За много хора по света въпрос на оцеляване е да ограничим затоплянето на нашата планета до 1,5 градуса по Целзий, заяви ръководителят на ООН по въпросите на климата Саймън Стийл в Бон.

Равносметката и анализът в Дубай дават възможност да се заемем с необходимите промени с нова сила и ясна перспектива, добави той.

Източник:
https://business.dir.bg/ikonomika/v-bon-zapochvat-pregovori-za-svetovnata-konferentsiya-za-klimata